Design for Longevity

Motebransjen er den bransjen som forurenser NEST mest på denne kloden. Fast fashion via kjedebutikkene og de største designhusene pøser ut tonnevis med klær hver eneste dag. Bomull er et av de materialene som brukes aller mest i verden, og rapportene om hvor mye vann som skal til for denne produksjonen er nedslående.

Barbara Í Gongini, som er en av designerne vi fører på HEVN, er svært opptatt av bærekraftighet når hun designer og produserer sine kolleksjoner. Ole, hennes mann, har blant annet vært og snakket i det danske parlamentet om hvor viktig dette arbeidet er for jordens fremtid.

Nå har danskene også startet et prosjekt de kaller Design for Longevity, hvor fokuset ligger på designprosessen og det å få designerne til å velge mer miljøvennlige materialer og produksjonsmåter for sine kolleksjoner.

Dette synes jeg virker utrolig spennende og jeg håper prosjektet gjør at også andre lands designere og designskoler tar dette med i betraktningen når de skal starte en ny kolleksjon eller et designprosjekt.

Les mer i Politiken