Hva skjer med motebransjen i Norge?

Vi har nylig vært i København på Fashion Week og fått med oss mange flotte motevisninger fra blant annet Asger Juel Larsen, Henrik Vibskov og Barbara Í Gongini. 

Uten å lage noe langt og intrikat innlegg, så lurer jeg bare på hva som er galt med Norge og norsk motebransje siden vi åpenbart ikke er i stand til å holde fast på en moteuke? Jeg vet at det har vært moteuke på MoteForum, men det er virkelig ikke det samme. Det er i hovedsak masseproduserte mainstream-brands som blir presentert av agenter som i større eller mindre grad vet hva de faktisk selger. 

Oslo Trend i august 2014 var en trist affære. Såvidt jeg fikk med meg, så var det ikke mange av designerne som arrangerte motevisning som faktisk lanserte en kolleksjon som ville bli tilgjengelig til våren 2015. Det meste var bare showpieces, one offs, bare for å lage et show. Det er ikke fashion week. Med da Nina Jarebrink som et hederlig unntak! 

Jeg syns det er veldig trist at det tydeligvis ikke er miljø for en ordentlig moteuke i Norge. Vi har nok ikke kommet like langt som f.eks. svenskene og danskene som hver eneste vår og høst klarer å tiltrekke seg tusenvis av innreisende fotografer, spaltister og innkjøpere. Men det er mye bedre å droppe hele opplegget enn å tviholde på noe som uansett ikke engasjerer eller fungerer. :)